Συνέντευξη Τύπου

Συνέντευξη Τύπου

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Θρόμβωσης (13 Οκτωβρίου),  ο αγγειοχειρουργός Αντώνης Παπαγεωργίου, πρόεδρος της Ελληνικής Φλεβολογικής Εταιρείας πραγματοποίησε σύντομη τοποθέτηση  στο Ινστιτούτο Μελέτης και Εκπαίδευσης στη Θρόμβωση και την Αντιθροµβωτική Αγωγή (Ι.Μ.Ε.Θ.Α)

Η Θρομβοεμβολική Νόσος αποτελεί συχνή αιτία θανάτου σχεδόν υπερδιπλάσια σε σχέση με άλλες παθήσεις όπως ο καρκίνος του μαστού και του παγκρέατος. .  Είναι μια ύπουλη νόσος που μπορεί να διαλάθει  της προσοχής μας. Οι επιπλοκές της (π.χ. πνευμονική εμβολή) αποτελούν την κυριότερη αιτία θανάτου που συμβαίνει σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Η εκτίμηση του θρομβοεμβολικού κινδύνου για κάθε ασθενή που εισάγεται στο νοσοκομείο και η εφαρμογή των κατάλληλων μέτρων προφύλαξης θα μειώσει τον κίνδυνο  εκδήλωσης της  νόσου. Από την άλλη μεριά η έγκαιρη διάγνωση της και η χορήγηση της ενδεδειγμένης θεραπείας θα συμβάλλουν στην πρόληψη των επιπλοκών της.

Η Ελληνική Φλεβολογική Εταιρεία χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Θρόμβωσης και ως επιστημονικός Φορέας των ειδικών που ασχολούνται με την θρόμβωση, είναι αρωγός στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης τόσο των ασθενών όσο και των ιατρών για τη διάγνωση και αντιμετώπιση της νόσου.